De Academie

In 1998 begon ik met het één op één behandelen van cliënten. De naam was toen Noorderlicht Therapie. Niet lang daarna sloot ik me aan bij het therapeutisch centrum Carpe Diem in Bilthoven. Dit gaf een boost aan mijn therapeutische werk. Zeven jaar daarna, in 2005, startte ik het Noorderlicht Centrum en begonnen de opleidingen officieel. Nu 2018, bijna 14 jaar verder, is het tijd om te veranderen naar Noorderlicht Academie. Deze naamswijzigingen tonen aan wat de groei is in mij en in het Wezen Noorderlicht. Ik ben dankbaar voor deze groei en wat ik mag doen in deze wereld.

Het pand
Noorderlicht Academie is vanaf 1 Augustus 2013 gevestigd in een prachtige oude woning in Geldrop aan de Hulst 96. Een huis met een warme geschiedenis en een schitterende besloten binnentuin, waarin met mooi weer wordt lesgegeven.

Poezen en Katten
In het centrum zijn vier katten. Twee vrouwtjes, Rose en Layla, en twee mannetjes Joris en Gyllian. Joris is op dit moment 22 jaar (2018). Dit is dan ook te zien aan zijn artrose pootjes. Hij werkt zeer regelmatig mee bij de healingen door op de benen van de cliënt te gaan liggen (uiteraard alleen als de cliënt er in toestemt).

Speciale Reizen

Noorderlicht Academie verzorgt ieder jaar een reis samen met John Breukels van Inspiratiereizen.eu. Op dit moment staat de oktober reis naar Bosnïe in de planning en komend jaar de Maria Magdalena reis met zeven zalvingen en de Heilige olieën.
Hier is de link naar de reis naar de Piramides in Bosnïe
 • ACTIE

  14 september: Informatie lesdag: Fonoforese Frequentie toonpunctuur therapie met stemvorken
  30 september: Cacoa ceremonie door Simone de Kinderen
  4 oktober: Informatie avond: Fonoforese Frequentie toonpunctuur therapie met stemvorken

   

 • Noor Elffers

  Over mijzelf

  In 1958 ben ik geboren in Rotterdam onder het heldere Noorderlicht.

  Het feit dat ik geboren ben als Rotterdammer geeft mij een nuchtere kijk en een twee voeten op de grond karakter. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Maar wat is gewoon? Als kind voelde ik heel bewust dat het leven uit meer dan alleen het fysieke bestond. Ik was heel noor klein 2open en ontving informatie waar ik me toen geen raad mee wist. Mijn lichaam en vooral mijn handen zaten onder het eczeem. Ik begreep dat ik iets moest doen in mijn leven waarbij ik instaat zou zijn mijn totale wezen in te kunnen zetten. Vanaf mijn 20ste ben ik bewust bezig mijn spirituele vermogens en mijn aardse dagelijkse leven in verbinding te brengen. De spirituele wereld heeft handen én voeten nodig. Dit vraagt om beweging. Leven is beweging. Ik koos voor de vijfjarige HBO-opleiding Dans- en Theateronderwijs aan de Academie voor Euritmie te Den Haag (tegenwoordig Hoge School Leiden) met als specialisatie Euritmie.
  Vanaf 1989 tot mei 2016 werkte ik als Euritmiste op diverse scholen in Nederland met kinderen van 4 tot 13 jaar en ruim 18 jaar aan de Euritmie Academie in Den Haag als Vakdocent Kleuter/Peuter pedagogie.

  1993 was voor mij een heel bijzonder jaar toen het leven mij een prachtige zoon schonk. Ik ervaar het als een voorrecht om ouder te mogen zijn. Hij is een prachtig nieuwe-tijds mens en hiermee ook mijn "leermeester".

  Het leven vroeg mij meer. Het was de bedoeling dat ik naast het docentschap als healer zou gaan werken. Hiervoor volgde ik de basis opleiding “Helder Waarnemen” voor Energetische therapie (deze opleiding heb ik later overgenomen en is nu de opleiding (Zuiver Waarnemen) en verschillende cursussen en opleidingen op het gebied van sjamanistische healingmethoden (soul retrieval), klank (klankschalen), dans (de vijf ritmes van Gabrielle Roth), meditatie (Merkaba), massage (Ritmische Hauschka massage), opleiding kosmische Leela spel trainer (transformatie en bewustwording therapie), training Alchemic Healing (healing vanuit de Bron bij Tareth) en de training tot Zen therapeut. Ik heb mij gespecialiseerd in Fonoforese Toonpunctuur (stemvorken healing) bij Inge Schubert en Thomas Kuhne in Duitsland. In 2008 de opleiding tot Geistchirurgie en Geistheilung in Duitsland eveneens bij Inge Schubert. In 2008 ontving ik de inwijding tot "Christusenergie Healer". Dit geeft o.a. de mogelijkheid tot het rechten en in harmonie brengen van de rug energie. Op vraag van Inge Schubert startte ik de  Opleiding 'Etherische Kristal Chirurgie'" ook in Nederland.  Sinds 1998 werk ik als Holistisch-Energetisch healer/therapeut in mijn eigen praktijk Noorderlicht.  In de zomer van mijn 40ste verjaardag kreeg ik de Noorderlicht healingen door op een bijzondere wijze. Lees hier verder over de wijze waarop de Noorderlicht healing ontstond. >>>Het ontstaan van Noorderlicht healing. In 2005 is de naam verandert in Noorderlicht centrum, dit was het moment waarop de opleidingen erbij kwamen. Noorderlicht centrum was eerst gevestigd te Bilthoven (in Carpe Diem), later in Apeldoorn en sinds juli 2013 in Geldrop. Als docent en trainer werk ik op verschillende locaties in Europa. In de afgelopen jaren 2012 - 2015 heb ik op het instituut Manisola de Academische opleiding tot Persoonlijk Meesterschap gevolgd. De opleiding/cursus Connectie Sensor en Lecher antenne heb ik beiden gevolgd bij Eric Laarakker aan de Healthcare Academie in de Bilt en in 2016 afgerond. In 2017/18 volgde ik de psychosolciale basiskennis bij Con Amore. In juli 2018 is de naam verandert naar Noorderlicht Academie omdat we Noorderlicht Centrum en Fonoforese Academie bij elkaar gevoegd hebben op een website.

  Ik geloof heilig in het zelfherstellend vermogen van de mens
  Mijn visie is een holistische. Alles hangt met alles samen. Zo boven, zo beneden. De mens is instaat om door bewustwording en inzicht te verwerven tot werkelijke innerlijke vrijheid te komen. Wanneer we onszelf kennen en herkennen kunnen we met de stroom van het leven mee bewegen in plaats van ertegen in. De obstakels uit het verleden zijn de poorten naar de toekomst.

  Mijn werk bestaat uit:

  • Het leiding geven aan de diverse opleidingen die Noorderlicht Academie rijk is.
  • Het geven van Noorderlicht Healing en Therapie
  • Het schrijven van het lesmateriaal voor de opleidingen, veelal ondersteund door de assistenten van de opleidingen.
  • Het maken van studiegidsen, flyers, advertenties en andere activiteiten zoals de voorbereidingen voor de aanvraag van de certificering bij het CRKBO en het maken van een kwaliteitshandboek (een handboek waarin alles staat en terug te vinden is wat ik doe, zodat het op ieder moment door een van mijn leerlingen overgenomen kan worden en verder doorgedragen kan worden.
  • Het werken aan mijzelf voor het verdiepen van mijn meesterschap, mijn professionaliteit als healer, therapeut, coach, trainer en docent.
  In het verleden
  • Het geven van workshops is door tijdgebrek nu meer op de achtergrond geraakt.
  • Het lesgeven als vakdocent theater en dans (Euritmie) op een Vrije School met kinderen van 4 t/m 12 jaar (in 2016 heb ik na bijna 28 jaar lesgeven mijn euritmievak afgerond en werk ik alleen nog vanuit mijn eigen Academie/Centrum. Twee voeten op één plek geeft me nu meer zielerust )

  Ik ontmoet je graag en deel met heel veel liefde mijn ervaringen met jou.

 • Noorderlicht

  Noorderlicht essentie

  Een straal verlaat nooit haar bron
  Hoe alleen en klein ook
  door het duister omrand
  Onvernietigbaar is haar band
  Met de grote eeuwige zon

  Noorderlicht, Licht van de toekomst.
  Noor betekend Licht (Licht van Allah)

  Noorderlicht = Licht van het Licht
  Noorderlicht (Aurora Borealis = dageraad van het Noorden)

  Voor mij is het Noorderlicht een gesprek tussen hemel en aarde. Tussen de zon in de aarde en de Al - Zon in de kosmos. Een stralende omhelzing tussen een uit de aarde verloste zon en een hemelse zon. De aarde verlangt ernaar om weer een stralende ster te worden.

  De aarde sproeit in het Noorden duizend blauwe vonkenbloesems
  En verkondigt aan de nacht haar hunkerende dromen
  Daarom ook moet de mens zijn vlammenkelk behoeden
  Wanneer hij, daardoor aangeraakt, licht vervuld ontwaakt.

  Anders en aardser gesproken is het Noorderlicht een gesprek tussen magnetisme van de aarde en de elektrische deeltjes van de zon. De elektrische deeltjes die van de zon komen noemt men "zonnewind". Deze zonne winden veroorzaken magnetische stormen hier op aarde. Wanneer de zon een grote activiteit vertoont kunnen wij op aarde sterk poollicht waarnemen. Meestal 26 dagen later opnieuw daar de zon dan om haar as gedraaid is en opnieuw haar zonnewind doet waaien naar de aarde.

  Tijdens de Noorderlicht healingen vormt er zich een "gesprek" tussen de aardse kwaliteiten en de hogere geestelijke kwaliteiten van de mens. Door dit "gesprek" hersteld de verbinding waar nodig en kan de mens zich als een eenheid ervaren.

  Pas bij een ware, gezonde verbinding tussen ons geestelijk en ons aardse goed kunnen we leven vanuit de stroom. Mijn visie is dat het er om gaat om in het midden gebied thuis te raken. Alleen aarde mens zijn houdt vast, alleen kosmisch mens zijn is zweverig. De kracht en het gezonde evenwicht zit in het middengebied tussen aarde en kosmos. Voeten op de grond, je hoofd dragen in het Licht en je harte warmte laten stromen naar alle mensen om je heen.

  Lieve mens, ken jezelf, duik naar binnen in jezelf en je bent een rijk mens.

 • Professie

  Voor het dagelijks scholen van mijzelf als therapeut/healer/coach en docent gebruik ik een aantal richtlijnen bij het toetsen van mijzelf. Dit zijn zeven procesniveaus waar ik mijn aandacht op richt.

  De 7 procesniveau's:

  1. Veilig werken.

  • Vorming professioneel referentiekader. Uiteraard is er ook bij mij een geheimhoudingsplicht over wat er besproken wordt tussen de cliënt/cursist en mij. De dossiers worden achter slot bewaard en zijn alleen voor mij toegankelijk. De cliënt/cursist kan altijd om een kopie vragen van zijn/haar dossier.
  • De praktijk en opleidingscentrum zijn gelijkvloers en redelijk rolstoel toegankelijk. Veilig voor slecht ter been zijnde personen. Er is een opstapkrukje om op en van de behandeltafel te komen.
  • Ik raak mensen zachtjes aan bij de healing. Bij de fonoforese stemvork healing worden de stemvorken regelmatig op het lichaam geplaats met weinig druk. Mocht je niet aangeraakt willen worden dan is dit altijd mogelijk. Ook in mijn werk met cursisten zie ik er op toe dat wanneer ik hen aanraak dit past in de sessie of de opleiding.
  • De cliënt dient ten alle tijden ook onder behandeling te zijn van een reguliere (huis) arts.
  • De cliënt wordt door mij geadviseerd om de reguliere medicijnen die je al slikt te blijven gebruiken totdat je reguliere arts/internist/psychiater anders besluit. Ik vraag wel naar medicijn gebruik maar zal je nooit vragen hiermee te stoppen. De energetische behandelingen kunnen wellicht minder goed werken bij inname van bepaalde medicijnen. Dit is waarom ik moet weten welke medicijnen je slikt. Dit geldt hetzelfde voor drugs, ayahuasca, alcohol en andere en eventueel entheogene middelen. Als energetisch therapeut moet ik hierop mijn vorm van behandelen aanpassen.

  2. Werken binnen de relatie.
  • Het is voor mij belangrijk om een juiste therapeutische en docenten houding te kunnen bieden (empathie) en het vermogen om in de diepte en de breedte emotioneel betrokken te zijn bij jou als cliënt/cursist. Ik vind het belangrijk dat jij je veilig, gezien en gehoord voelt. Dat je het gevoel hebt er helemaal te mogen zijn zoals je bent. Dat niets gek is.
  3. Werken met verschillen en diversiteit.
  • Ik ben mij bewust van de grote verscheidenheid aan mensen en wereldbeelden en kan hier mee werken. Ik heb in mijn leven veel levenswijsheid opgedaan. Ik heb geleerd mijzelf te accepteren. Hierdoor is het accepteren van de andere medemens een vanzelfsprekendheid. Uiteraard binnen de grenzen van de therapeut – cliënt of docent-cursist relatie.
  4. Werken met de persoonlijke ervaringen van de cliënt fo cursist.
  • Ik geef mijn cliënt/cursist de ruimte zijn/haar wereld te verkennen en zijn/haar vaardigheden in te zetten. Ik sluit aan bij het bewustzijnsniveau van mijn cliënt/cursist en neem hem/haar serieus.
  5. Werken als mens.
  • Voortdurende Innerlijke Groei. Ik school mij dagelijks bewust op sociaal en spiritueel (hoger bewustzijn) niveau. Een van mijn activiteiten hiervoor is lezen. Ik lees en bestudeer graag Rudolf Steiner (Antroposofie) en andere grootheden op het gebied van geesteswetenschap en genezing in de breedste zin van het woord. Maar ook het afstemmen op een vraag en het ontvangen van antwoorden vanuit de geestelijke wereld behoord tot mijn scholingsweg. Hierbij is het voor mij belangrijk dat ik puur en zuiver ben, met liefde voor alles in iedereen om mij heen.
  6. Werken als professionele Therapeut/Coach/Healer/Trainer/Docent.
  • Theoretisch begrip, professionele vaardigheden en competentie: Ik school mij wekelijks op professioneel niveau (o.a. psychosociale basiskennis en diepgang in de disciplines die ik reeds in huis heb. Ik heb een brede interesse en geniet ervan om mijn vermogen en kennis steeds te verfijnen.
  7. Creatief en samenhangend kunnen werken.
  • Structuur kunnen bieden en open blijven staan voor het onbekende en onverwachte: Ik zie het als een plezierige uitdaging om creatief en samenhangend te kunnen werken met ieder mens die met een hulpvraag komt. De hulpvragen die ik krijg zijn heel divers. Van een fysiek klacht tot een emotionele disbalans, tot mentale gedachtekronkels die moeilijk te begrijpen zijn voor de cliënt/cursist zelf. Maar ook regelmatig spirituele bewustzijns vragen, of vragen over entiteiten, overledenen, buitenaardsen, en vele andere levensvragen komen voor bij.
  • Ik zelf ben breed geschoold en heb in diverse mensen kringen vertoeft. Dit heeft mij gemaakt tot een mens die kan communiceren met diverse bewustzijnsniveaus.
  • Het leven is continu in beweging. Dit vraagt dat ik als mens in deze tijd wakker en bewust luister en ervaar wat er in de hele mensheidsontwikkeling gaande is. Hierin vraag ik van mijzelf dat ik hier met aandacht en vanuit een geesteswetenschappelijke blik naar kijk en dit bestudeer.
  • Als ondernemer ben ik aangesloten bij de BNI (business network international), een groep ondernemers die elkaar ondersteund met hun netwerk om elkaar warme aanbevelingen te geven. Hier pitch ik elke donderdagochtend over mijn eigen bedrijf. Dit houdt me scherp en bij de dag. Wat ik spreek moet helder en begrijpelijk zijn voor b.v. advocaten, bankdirecteuren, stucadoors en icters.
  • Ik geniet ervan om jou te zien groeien en met een goed gevoel over jezelf naar huis te zien gaan.
 • Meditatie

  Meditatie avonden
  op woensdagavond van 19.30 - 21.00 uur € 6.00 euro per avond. 

  Een diepe ontspanning heeft een heilzaam en genezend effect op je lichaam, je ziel en je geest!

  • Als eerste voorkom je hierdoor klachten en ziekten die ontstaan door stress. Regelmatig in jezelf keren geeft een sterkere verbinding met je kern. Hierdoor is er meer balans en harmonie in je leven.
  • Ten tweede werkt een diepe ontspanning bewustzijnverruimend. Zaken die door de dag heen genomen weinig aandacht krijgen kunnen nu in beelden helder en duidelijk voor je worden. Dit geeft eyeopener ervaringen die je ontwikkeling en handelingen in je dagelijks leven positief kunnen beïnvloeden. Problemen zullen hierdoor minder heftig in je hoofd blijven rond malen. Je komt sneller tot een goede oplossing hiervoor.
  • Ten derde geeft mediteren een mogelijkheid om nieuwe bronnen in jezelf aan te boren. Bronnen waar je in je dagelijkse leven aan voorbij rent mogen nu in alle glorie zich voor je openen en je geest bevruchten met nieuwe ideeën en creativiteit.

  Praktische zaken
  Geef me een belletje of mailtje als je mee wilt doen. Je wordt dan persoonlijk ontvangen zodat jij je snel thuis en welkom voelt.

  Meditatie inhoudelijk
  Het aanbod van de meditaties zal verschillend zijn. Er zullen basismeditaties gegeven worden maar ook meditaties die je mee nemen op een reis door andere werelden. Mijn afstemming en verbinding met de geestelijke wereld maakt dat ik zeer regelmatig meditaties door krijg. Deze meditaties channel ik ter plekke. Zij worden mij doorgegeven terwijl ik ben afgestemd op de groep mensen die aanwezig is. Dit houdt in dat ik van tevoren niet weet hoe de meditatie gaat verlopen. Elke meditatie is weer anders. Laat je verrassen.

  De groep
  Er is inmiddels een mooie vaste meditatiegroep ontstaan. Vooraf delen we kort hoe het met ons gaat. De ervaring leert dat dit verbondenheid en aandacht geeft die eenieder goed doet. Na de meditatie is er opnieuw een korte deelronde waarbij er de mogelijkheid is om te delen over de meditatie. In de groep is een open en vriendschappelijke houding naar elkaar.  Meditaties opnieuw beluisteren  Inloggen
 • Overnachten

  Overnachtingen:

  Er kan in de Noorderlicht Academie tijdens cursussen overnacht worden voor een kleine prijs met weinig luxe. Er zijn slechts drie bedden, je slaapt samen op een kamer doch hebt met een scherm je eigen plekje.

  • Prijs voor een nacht is 20,00 euro (eigen beddengoed meenemen)
  • Prijs voor een nacht met lakenset is 25,00 euro
  • Prijs voor ontbijt in het centrum is 5,00 euro (graag van te voren aangeven wat je graag eet)
  • Prijs voor rawfood en voedingssupplementen ontbijt 8,00 euro

  Hotel of B&B in de buurt:
  Mocht je meer privacy willen dan is er een goed hotel in het centrum van Geldrop. Hotel Nijver. Door meerdere cursisten al aangeraden. Dit hotel ligt 15 minuten lopen van het Noorderlicht Academie.

 • Boeken

  Deze website is nog in opbouw. Hier komen de boeken te staan die aangeschaft kunnen worden voor de opleidingen. Dit wordt een link met Bol.com.

   

 • Links

  Hier staan linken andere eigen websites en naar bevriende websites. Dit zijn websites van mensen waar ik achter sta in hoe zij werken en hun product aan u aanbieden.

  Puur-Noor is onze webshop. Hier kun je stemvorken, florida-water, en andere pure artikelen kopen.

  Bob van der wilt maakt prachtige klankkasten voor stemvorken. Speciaal op frequentie gebouwd. Met de hand gemaakt in verschillende soorten hout. www.klankkasten.nl

  Monique de Boer kan ik je zeker aanraden wanneer je angsten hebt, met name wanneer je met een tandartsangst stoeit. Zij is zeer vakkundig en helpt je er in een aantal sessies zeker vanaf. www.moniquedeboer.com

  Ben Lochtenbergh is een geweldige Tai Chi leraar en daarbij Energetisch Healer/Therapeut. Een aanrader voor een ieder die in Den Haag woont en iemand zoekt met helende handen en een luisterend oor. http://www.healingtaichi.nl/

  Mary de Rijk is Spiritueel Energetisch Therapeut, Etherisch Kristal Chirurg en Christus Energie Healer, o.a opgeleid in het Noorderlicht centrum. Zij heeft veel ervaring met Familie opstellingen en systemisch werk. Haar praktijk is gevestigd in Udenhout. www.maryderijk.nl

  Wendy Honingh...liefdevolle therapeute heeft de opleiding bij mij gevolgd. www.honinghvoordeziel.nl

  Martin de Kok heeft als hobby websites maken en is daarbij met name geinteresseerd in jaarfeesten en oude gebruiken. www.Godin-nehalennia.info, www.Yulefeest.nl, www.luciafeest.nl dit zijn drie van zijn websites...

 • Privacy

  Jouw privacy is belangrijk voor ons en daarom willen we je informeren over onze bijgewerkte Privacyverklaring. Om je meer transparante en duidelijke informatie te geven over hoe wij je persoonlijke gegevens verwerken, hebben we de Privacyverklaring onderverdeeld in verschillende hoofdstukken. Afhankelijk van of je een cliënt of cursist bent of een nieuwsbrief lezer bent, zijn verschillende onderdelen van de aankondiging op jou van toepassing. In elk hoofdstuk beschrijven we in meer detail welke persoonlijke gegevens we van je hebben en hoe we die gebruiken. We hebben ook de informatie over je rechten uitgebreid, bijvoorbeeld hoe je toegang kan krijgen tot je gegevens en hoe je het beëindiging van het gebruik van je gegevens kan aanvragen.

  Download de PDF Privacy Verklaring

 • Annulering

  Betaling- en annuleringsvoorwaarden

  Betalingsvoorwaarden consulten: Bij een consult wordt er direct per pin of contant afgerekend. U ontvangt binnen 48 uur een factuur van uw betaling. Wanneer u ervoor kiest om een kuur van 7 sessies af te spreken dan wordt bij het eerste consult de 600,00 euro betaald. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn alle 7 sessies aanwezig te zijn dan wordt 80,00 euro restitutie verleend per niet ontvangen consult.

  Betalingsvoorwaarden opleiding: Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u binnen 5 werkdagen van ons een bevestiging. Het lesgeld dient betaald te zijn voor aanvang van de betreffende opleiding. Tegen extra betaling van 10,00 euro per termijn is betaling in termijnen mogelijk. Informatie hierover kunt u opvragen bij het Noor Elffers. ovv. Aanvraag termijnbetalingen

  ANNULERING DOOR CURSIST

  Wanneer u verhinderd bent om deel te nemen aan een opleiding waarvoor u zich heeft ingeschreven dan dient u dit schriftelijk door te geven. Binnen 14 dagen, gerekend vanaf de datum van inschrijving, kunt u uw inschrijving kosteloos terugtrekken. Na deze 14 dagen zijn de volgende annuleringsvoorwaarden van kracht:

  1. Elke annulering dient schriftelijk per mail of brief te worden gedaan.
  2. Elke annulering is pas van kracht nadat deze door Noorderlicht Academie schriftelijk is bevestigd.
  3. Annuleren is kosteloos tot 4 weken voor aanvang van de eerste lesdag van desbetreffende opleiding.
  4. Bij annulering tussen 4 tot 2 weken voor aanvang zal restitutie van het lesgeld vermindert met 20% plaats vinden.
  5. Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang of bij annulering na aanvang van de workshop, cursus of opleiding vindt er geen restitutie plaats (u bent 100% van het lesgeld verschuldigd) Wel behoudt u het recht op deelname aan een volgende opleiding (tegen betaling van eventuele meerkosten)
  6. Er bestaat de mogelijkheid een andere cursist in uw plaats aan te melden mits deze cursist aan de cursusvoorwaarden voldoet.
  7. Bij meerdaagse opleidingen, workshops of cursussen bent u het volledige lesbedrag verschuldigd, ook al bent u niet in staat alle lesdagen te volgen. Dit geldt ook wanneer u ervoor hebt gekozen te betalen in termijnen. Voor verzuimde lessen vindt geen restitutie van lesgelden plaats. Bij wanbetaling komen alle kosten zoals renteverlies, incassokosten, gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten voor rekening van de deelnemer. U bent ten alle tijden verplicht het lesgeld (cursusgeld) te betalen.

  ANNULERING DOOR NOORDERLICHT ACADEMIE te Geldrop

  Bij overmacht behoudt het Noorderlicht Academie zich het recht voor een workshop, cursus of opleiding te annuleren (bijvoorbeeld bij te weinig deelname om een cursus kostendekkend te organiseren). De ingeschreven cursisten zullen onmiddellijk van dit besluit op de hoogte worden gebracht en het eventueel reeds betaalde lesgeld wordt volledig gerestitueerd binnen 7 werkdagen. De eventuele aansprakelijkheid van het opleidingsinstituut is beperkt tot maximaal het door de student betaalde lesgeld.

  Download Annuleringsvoorwaarden PDF

 • Klachten

  Klachten en Wkkgz / alg info

  Met ingang van 1 januari 2017 moeten alle zorgverleners in Nederland voldoen aan eisen die in het kader van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz) worden gesteld. Ook mijn praktijk Noorderlicht Centrum voldoet aan deze eisen. Graag leg ik kort uit wat dit betekent.

  Klachtenfunctionaris
  Het kan voorkomen dat u als cliënt van Noorderlicht Centrum een klacht heeft over de geboden zorg. Mijn voorkeur gaat ernaar uit dat u deze klacht rechtstreeks met mij bespreekt en we er samen uit proberen te komen. Mocht u dat om welke reden dan ook niet prettig vinden, dan bied ik u twee mogelijkheden aan. De eerste is om gratis gebruik te maken van een vertrouwenspersoon waar u uw klacht mee kunt bespreken en die eventueel als bemiddelaar kan optreden tussen u en mij. Een andere mogelijkheid is om gratis gebruik te maken van een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

  De vertrouwenspersoon
  Bij een klacht of geschil kunt u zich wenden tot B. van der Wilt (bob.van.der.wilt). Hij zal graag als bemiddelaar optreden tussen u en mij. Mocht u liever een onafhankelijke klachtenfunctionaris voor de bemiddeling willen dan verwijs ik u door naar de geschilleninstantie.

  Geschilleninstantie
  Belangrijker dan de bemiddeling van de klachtenfunctionaris is de inzet, het nemen van verantwoordelijkheden het vermogen van de zorgaanbieder een klacht op te lossen (met ondersteuning van de klachtenfunctionaris) Bovendien staat het u vrij - indien de bemiddeling van de klachtenfunctionaris niet tot het door u gewenste resultaat leidt - u te wenden tot de onafhankelijke en door het ministerie van VWS erkende geschilleninstantie KlachtenPortaal Zorg (KPZ). Dit kan alleen na het doorlopen van het eerste traject, én het oordeel van de zorgaanbieder. Met ingang van 1 januari 2017 is mijn praktijk bij KlachtenPortaal Zorg aangesloten.
  De geschilleninstantie KPZ is gemachtigd om bindende adviezen uit te brengen om zo tot een schikking tussen de partijen te komen. Eventueel kan ook een schadeclaim worden toegekend.

  Contact
  Zowel de klachtenregeling, klachtenfunctionaris als de geschilleninstantie van het KPZ zijn te vinden/te bereiken via . Een klacht ter attentie van de klachtenfunctionaris kunt u via een formulier op de website van het KPZ indienen. Wanneer u met spoed contact wilt opnemen met KPZ, belt u het mobiele nummer (06) 25186207.

  • Het klachtenreglement van het KPZ, dat als basis voor de klachtenprocedure van mijn praktijk zal gelden. Deze treft u (link) aan op mijn website.
  • De geschillenregeling van het KPZ, zal u in voorkomende gevallen door de onafhankelijke klachtenfunctionaris worden aangereikt. U kunt deze geschillenregeling ook rechtstreeks van de website van de geschilleninstantie KPZ downloaden
 • Disclaimer

  De inhoud van deze website is met grote zorg samengesteld. Toch is het mogelijk dat er onvolkomenheden in voorkomen. Als u opmerkingen heeft of onjuistheden tegenkomt, maak dan gebruik van ons Contact formulier.

  Informatie, Therapie & Healing is geen vervanging voor reguliere medische zorg

  Noorderlicht Therapie aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van eventuele schade ten gevolge van op de site vermelde informatie en behandelmethoden of met tijdelijke onmogelijkheid om deze site te kunnen raadplegen.

  De informatie op deze site kan nooit een bezoek aan uw huisarts of specialist overbodig maken. Deze informatie is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medisch-)professionals en/of zorg verlenende instanties, zoals (huis)artsen, medisch specialisten, spoedeisende hulpverlening, (acute) geestelijke gezondheidszorg, fysiotherapeuten en psychotherapeuten (geen uitputtende opsomming).

  De informatie op deze website noch de gebruiksmogelijkheden kunnen gezien worden als een vervanging voor medische of andere professionele hulp, zorg, ondersteuning of informatievoorziening en is niet bedoeld als hulpmiddel bij het stellen van een (zelf-)diagnose.

  Gebruik van enige informatie verkregen middels deze website gebeurt voor risico van de gebruiker. NOORDERLICHT ACADEMIE spant zich in te waarborgen dat de te verkrijgen informatie en het aanbod van relevante content waarnaar wordt verwezen en waarin NOORDERLICHT ACADEMIE als portal fungeert volledig en juist is, daarentegen kan NOORDERLICHT ACADEMIE niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onvolledige of onjuiste informatie die middels deze website gevonden wordt. NOORDERLICHT ACADEMIE aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan uit het bezoeken van deze site of voor enige schade ontstaan uit verleende diensten, aangeboden of verwezen content.

  De NOORDERLICHT ACADEMIE website bevat verwijzingen of hyperlinks naar andere sites die buiten het domein van NOORDERLICHT ACADEMIE liggen. Deze zijn opgenomen ter informatie van de gebruikers en te goeder trouw geselecteerd voor de doelgroepen, NOORDERLICHT ACADEMIE is niet verantwoordelijk voor de inhoud of beschikbaarheid van deze sites of bronnen. NOORDERLICHT ACADEMIE geeft geen garantie noch aanvaardt zij enigerlei aansprakelijkheid met betrekking tot de inhoud, data, adviezen, verklaringen, producten of ander materiaal op dergelijke sites of bronnen.

  De informatie op of via deze website, inclusief deze disclaimer, kan op elk moment zonder voorafgaande aankondiging worden gewijzigd.

Vragen?

Contactgegevens

Noorderlicht Academie
voor Fonoforese & Esoterische Opleidingen,
Healing &Therapie

Hulst 96
5662 TK Geldrop

E:
T: 06 28423459

Social Media© Noorderlicht Academy - Website: Van Dongen Design